De bibliografie van Alfred Mazure
Een uitgebreide bibliografie van het werk van Alfred Mazure, beter bekend onder zijn pseudoniem MAZ.
Strips en boeken zijn overzichtelijk beschreven. Met uiteraard de Dick Bos-uitgaven systematisch in beeld gebracht, incl. reclamemateriaal van Dick Bos.
Met illustratiemateriaal van Alfred Mazure voor boeken en tijdschriften, de films van Mazure uit de jaren veertig, bijzondere reclame-uitgaven en een uitgebreide lijst van secundaire literatuur.
Rijk geïllustreerd.

Een uitgave van Stripwinkel Dick Bos, Rotterdam.
 
 
De Wereld van Dick Bos
Dick Bos - wie kent hem niet? De kleine stripboekjes van deze detective zijn decennialang mateloos populair geweest bij de Nederlandse jeugd. Ze dankten hun populariteit aan de sterke tekeningen, de gedetailleerde jiu-jitsu-worpen en het bijzondere taalgebruik van de Haagse detective. De Duitsers wilden tijdens de bezetting zelfs een Duits soldaat van Dick Bos maken, iets dat door tekenaar Maz (pseudoniem voor Alfred Mazure) werd geweigerd, ondanks de blanco cheque die in het vooruitzicht werd gesteld. Na de oorlog en in de jaren zestig herleefde de belangstelling voor deze strip weer.
Heruitgaves Dick Bos
In april 2005 verscheen het eerste deel van de Dick Bos-herdrukken door uitgeverij "Panda". Niet in de originele vorm, maar in een luxe album. Er zijn in totaal 19 albums met daarin de 73 verhalen van Dick Bos. De verhalen zijn zo compleet mogelijk uitgegeven. Dat betekent dat ook nooit vertoonde afbeeldingen uit de serie zijn opgenomen in de reeks.